Log in

View Full Version : TP kabel?



Leifur
11-04-2006, 12:08
Hei
Hva slags kabel trenger man til TG? Jeg har netto+p kjpt en 5 meter lang kryssa kabel og lurer p om jeg m kjpe en annen kabel?

saita
11-04-2006, 12:11
du trenger TP-kabel.. jeg har en som ikke er krysset, tror ikke de skal vre det.. =\ min switch funker med bde krysset og ikke krysset kabel, men det er ikke alle som gjr det..

Leifur
11-04-2006, 12:18
Men, mener du at jeg burde bytte den kryssa kabelen?

zer0
11-04-2006, 12:18
Tror da kryssa skal funke ? :)

Leifur
11-04-2006, 12:27
hper noen som har vrt der fr kan svare... er ikke lang tid igjen fr butikken stenger ><

Breiker
11-04-2006, 12:32
nei nei nei

Du trenger en Cat5e kabel p 10 meter
med RJ45 plugger i hver ende..

IKKE KRYSSA KABEL!!!
siden dette er kabelen man bruker i mellom 2 pcr hvor switch ikke brukes.

Leifur
11-04-2006, 12:57
faen.. da er det tilbake til butikken da

Xell
11-04-2006, 13:06
Breiker: man trenger ikke 10meter. Det str i infoen at man trenger 5meter eller lenger. Mange tror at det da er tryggest skaffe seg en p 10meter, men saken er at man vil aldri sitte mer enn 5 meter fra en bordswitch. Grunnen til at de skriver 5meter eller lenger er at for de som har en 10meter liggende er det ingen grunn til skaffe seg en p 5 i tillegg.

Breiker
11-04-2006, 13:10
vel.. jeg har sittet flere ganger over 5 meter fra den switchen jeg skal vre tilkoblet. derfor gikk jeg til innkjp av en 10m lang grnn kabel

SuperSlask
11-04-2006, 13:15
Om du har Gbit kort har dette automatisk gjenkjennelse av krysset / rett kabel, s det er bare stappe i. Du kan ogs kjpe kabel p TG s du trenger ikke lpe til butikken idag ;)

Enkelt regne minimumslengde for kabel. 6 plasser til hver side for switch, og 80cm bredt per plass. 6*80 = minimum 4.8 meter, de ekstra 20 centimeterene gr med i hydeforskjell om du har en 5 meter.

netrom2k
11-04-2006, 13:17
gjelder ikke bare GBit kort. har selv noen 10/100 kort som endrer dette selv.

uans. s har dem poft nettverksutstyr. s om du har med vanlig eller kryssa, tror jeg ikke spiller noen rolle.

SuperSlask
11-04-2006, 13:19
De Zyxel bordswitchene dem leier/lner fra DH er vel ikke verdens proffeste, og det er der teknologien m ligge for gjenkjenning av krysset/rett kabel.

Xell
11-04-2006, 13:21
Breiker: dersom du er en av de som sitter lengst mulig vekk fra en switch s s er det maksimalt 4,8meter til den nrmeste. Hvis ikke er det noen som har jukset med plassene, eller flyttet p switchen. Hvis ikke s ver det kortere til switchen i andre retningen.

SuperSlask
11-04-2006, 13:25
5 meter blir en kabel i spenn om du sitter helt i midten av 2 switcher. Husk switchen har vel en 15-20 centimeter for seg selv ogs, og den er oppreist i stativ.

magnerlu
11-04-2006, 13:40
Hei!

Jeg m ogs kjpe meg en nettverks kabel! (hadde nesten glemt det :eek: )

Passer denne (http://www.netshoposlo.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=14107)?

:confused: :confused: :confused:

Xell
11-04-2006, 13:44
Veeeel, litt avhengig av hvilken side av plassen PCen str p s fjerner man ogs en hel plasslengde s da har man faktisk 1 meter g p ;)

LeAf
11-04-2006, 13:44
Om jeg bestiller TP p netshop, kan jeg gjre snn at jeg fr den p TG i morgen da ? :D

asdfteam
11-04-2006, 13:44
Det blir sikkert like stor sjans for f kjpt nettverkskabler hos en stand p TG som det blir for f kjpt tomme CD/DVD-plater (dvs. ganske stor... :-)

magnerlu
11-04-2006, 13:53
Noen som kan poste en link til en kabel som garantert virker da?;)

2K3
11-04-2006, 17:21
Enhver TP Cat5 kabel vil funke! Vist du er s sabla redd for kjpe feil. Kjp p TG!

Mr_Looney
12-04-2006, 01:54
TP str for Twisted pair, dette betyr ikke at det er en krysset kabel. De heter som oftest crossover tror jeg. Dersom hukommelsen er korrekt.