Log in

View Full Version : Bærbar pc på TG



AnDtHo
09-04-2006, 11:32
Jeg er fersk på TG, første gangen i år..:D

Spm mitt er hvordan er det med bærbare pcer? Jeg skal ha med min stasjonære da den er overlegen den bærbare på spill og grafikk og lignende.

Men jeg bruker den bærbare mye på skolen og når jeg drifter mine websider, så outlook og dreamweaver bla er satt opp på den pcen.

Er det lov å ha med både bærbar og stasjonær pc?
Eller koster det ekstra?
Vil det være et trådløst nettverk som fungerer?
Eller må jeg flytte ipkabel fra ene pcen til den andre når jeg skal sjekke mail på den bærbare?

Håper noen kan svare meg på dette..

Mvh.

Anders

LeAf
09-04-2006, 11:38
Tror du fint kan ha med begge pc'ene.. Men du kan nok bare bruke en om gangen, fordi du får bare 1amp med strøm, og kun et uttak fra switchen ;)

Håper det hjalp..

Snakkes på TG;)

AnDtHo
09-04-2006, 11:41
Tror du fint kan ha med begge pc'ene.. Men du kan nok bare bruke en om gangen, fordi du får bare 1amp med strøm, og kun et uttak fra switchen ;)

Håper det hjalp..

Snakkes på TG;)
Okey.. Så bra! 1amp? Den tok jeg ikke, hva mener du?

aviruse
09-04-2006, 11:48
Okey.. Så bra! 1amp? Den tok jeg ikke, hva mener du?
man har en ampær per plass, og en berbar pc bruker ikke alverdens strøm og hvis den stasjonere ikke bruker så my strøm kan du ha begge på samtidig. så lenge det er under en ampær

AnDtHo
09-04-2006, 11:52
man har en ampær per plass, og en berbar pc bruker ikke alverdens strøm og hvis den stasjonere ikke bruker så my strøm kan du ha begge på samtidig. så lenge det er under en ampær
Å sånn ja.. trodde det var noe sånt.. Hmm.. Hvor mange watt er 1 amp på 220 volt da? Det kan jo ikke være mye? Har power på 700w på den stasjonære, det må jo være langt over en ampere?

TronDiz
09-04-2006, 12:24
P = U * I

220 * 1 = 220 Watt. Merkverdig.... :|

.com
09-04-2006, 12:39
Det er riktig, men det skal sies at en strømforsyning på 700w ikke bruker så mye(hvis du ikke har veldig mye koblet til pcen, sli og det som er...) dessuten tror jeg de regner de 220w ganske tilnærmet, tvil er på at de konfiskerer noe om du bruker litt mer;)

LeAf
09-04-2006, 12:39
Får vi bare 220 watt? :O

Btw, vet dere om noen programmer som sjekker hvor mye strøm du bruker? (Om noe sånn finnes:))

netrom2k
09-04-2006, 13:00
for å sjekke hvor mye strøm man bruker må man ha ett ampere-meter. dette får man kjøpt på f.eks. Biltema o.l.

LeAf
09-04-2006, 13:04
Åååh, pent :)

Akira
09-04-2006, 13:18
Det er nok av deltakere som har med multimetere og slikt, så det er bare å spør på IRC-kanalen under partyet. Forøvrig trenger de færreste av oss å foreta forbruksmålinger, da PSUen sjelden trekker peak-verdier over lengre tid. For hver nerd som bruker >220W er det som regel to-tre som bruker <220W ;).

Jeg hadde lappisen med på TG05, og det gikk knirkefritt. Men det er nok en god idé å skru av den stasjonære når du har lappisen plugget til strømnettet. Selv ladet jeg den bærbare hver gang jeg sov, spiste eller gikk for å handle.

LeAf
09-04-2006, 13:19
Jeg hadde lappisen med på TG05, og det gikk knirkefritt. Men det er nok en god idé å skru av den stasjonære når du har lappisen plugget til strømnettet. Selv ladet jeg den bærbare hver gang jeg sov, spiste eller gikk for å handle.

Høres smart ut :D For om den er oppladet kan du jo sitte med begge ;)

Jonhoo
09-04-2006, 13:25
Men batteriet mitt på laptopen hodler bare 30 min :( Hva skal jeg gjøre? :'(

LeAf
09-04-2006, 13:29
Skaffe et nytt batteri? :) Neida, vet ikke jeg..

Jonhoo
09-04-2006, 13:36
Er en gammal laptop... Fikk den av en venninne av mamma fordi hun ikke trengte den lenger.. Den funka ikke, og hun ville ha måttet formatere hele disken..

Jeg overtok den og la inn Ubuntu.. Nytt batteri er nok ikke å oppdrive :(

netrom2k
09-04-2006, 13:37
....ta ut batteriet og kjør den bærbare direkte på strømnettet

Akira
09-04-2006, 14:36
Trenger ikke ta ut batteriet for å kunne kjøre på strømnettet, men når sant skal sies er det fint lite nyttig man kan gjøre på 30 min :P. Det går nok greit å kjøre lappis og stasjonær samtidig, hvis ikke kommer nok crew og sier ifra ;).

2K3
10-04-2006, 00:10
Ang nettverkspørsmålet ;) Enten så må du bytte kabel hver gang du skal ha nett til maskinen. Eller så kan du bruke det trådløse nettet "WLAN's venner" (tror det er det de heter) har satt ut.

Superdan
10-04-2006, 00:32
Bærbar kan kjøres på batteri så lenge det er mulig:D og det er sannsynlig at folk gidder og ta med seg utstyr til å sette opp WLAN.. :D

da9l9ls1
10-04-2006, 09:48
Bærbar kan kjøres på batteri så lenge det er mulig:D og det er sannsynlig at folk gidder og ta med seg utstyr til å sette opp WLAN.. :D
Er det ikke sikkert at det blir WLAN da??

Jonhoo
10-04-2006, 11:01
Da satser jeg på å ta med laptopen og plugge den til strømnettet jeg :p

WLAN blir det nok, vent og se :)

2K3
10-04-2006, 11:17
Mener WLANs venner sa de skulle sette opp!

Akira
10-04-2006, 12:13
Under TG05 var det flere WLAN enn man kunne telle på to hender stort sett hele partyet, og de fleste var ganske stabile. Det burde altså neppe by på problemer dersom du ønsker å koble deg opp trådløst ^^.

AKA_K:ulings
10-04-2006, 13:39
det blir wlan på TG06 å

Jonhoo
10-04-2006, 14:39
Og hvis ingen andre setter opp så gjør jeg det :p

melsom
10-04-2006, 16:02
WLANets Venner vil sette opp nærmere 30 Aksesspunkt og antenner. Jeg tror ikke det vil bli noe problem jeg :)

Superdan
10-04-2006, 16:25
hehe, det er flott :D

da9l9ls1
10-04-2006, 17:56
Vil man være på LAN når man er koblet til det trådløse nettverket??

Jonhoo
10-04-2006, 18:11
... Ja ...

2K3
10-04-2006, 20:15
Vil man være på LAN når man er koblet til det trådløse nettverket??
Det vil man, men ikke det samme som de som er koblet til svitsjen til raden din!

Superdan
10-04-2006, 21:02
Vil man være på LAN når man er koblet til det trådløse nettverket??
hvorfor ikke?