Log in

View Full Version : Internett ip ?!



exiqui
20-03-2006, 17:55
Jeg spør kanskje litt dumt, men hvis man vil oppdatere hjemmesiden sin mens man er der må man jo laste opp i ftp . Men mange ftp tjenester har slik "max 1 slot per ip" ..

Hvordan funker det ?

Har hatt problemer på noen mindre lan!

*Takker på forhånd for svar*

saXin
20-03-2006, 17:58
Hver deltaker får en egen ekstern IP ut av skipet, så tror ikke du vil få noen problemer med det! :)

exiqui
20-03-2006, 18:00
Ok :D

Takker for svar ! :)

2K3
20-03-2006, 18:48
Det som kan være et problem er vist de stenger porter, men regner med at den er åpen.

Clvn
20-03-2006, 22:24
port 21 regner jeg da virkelig med at de holder åpen, for jeg har store planer om å jobbe mot en side via FTP. Mener å huske jeg brukte FTP i fjor mot noen sin filserver :)

Lou^Reed
20-03-2006, 22:30
dem sperra ingen porter i fjor

eller bare noen få..
dem som brukes til datamaskin til datamaskin over nettverket!

DesertGlow
20-03-2006, 22:43
De har vel annonsert at standard SMTP-port sperres, og det samme regner jeg med at de vil gjøre for SMB på grunn av hissige virus. Ut over dette tviler jeg på at det vil være noen større problemer med porter, med mindre det er noen virus som spres på spesifikke porter.

Det er mange behov som skal dekkes. Det å sperre porter skaper i de fleste tilfeller langt flere problemer enn det løser.

quai
21-03-2006, 18:30
Det er mange behov som skal dekkes. Det å sperre porter skaper i de fleste tilfeller langt flere problemer enn det løser.

Det er sant, men når det er sagt så reserverer nok Tech:Net seg muligheten til å sperre hvilken port de skulle ønske.

InValiD TarGeT
23-03-2006, 21:35
håper dem stenger p0rt 21 vertfa!! det er så f0rbanna irriterende at f0!k ska! sitte 0g bruke he!e internet !inja på 0g !aste ned !
tenk !itt på de andre inne i skipet, de vi! 0gså ha internet,,,
du stikker ikke på tg f0r 0g !aste ned fra internet!

viss n0en !urer så JA DET ER N0EN KNAPPER PÅ TASTATURET S0M IKKE FUNKER!1!!!!!!1111!!!!111!!!!1111

ÜBER N00B <-----> MEG :p

Breiker
23-03-2006, 23:32
jeg synes det er så morsomt jeg.. det at folk uttaler seg om linja før de har sjekket fakta.
Du snakker om å bruke hele internett linja. Det har vel ingen klart enda. Foruten et lite DDOS angrep som nesten tok opp hele saken. Men ser man på statistikken så viser det seg at det er mye båndbredde igjen. Dette kan skyldes at det man trenger er i hallen.

InValiD TarGeT
24-03-2006, 15:54
seriøst det er snakk om 1Gbit på over 5000 personer.. ikke noe problem og bruke opp.. snakk om 0,2 mbit per person i snitt her viss ikke min matter er heeelt FORp**t :P

2K3
24-03-2006, 16:36
Hehe....er ikke så enkelt det fungerer!

Breiker
24-03-2006, 17:19
http://home.online.no/~kastoer/ddos.jpg

ber deg se litt på dette bildet.
Der ser du at den høyeste peaken var under ddos angrepet. og ikke engang det angrepet tok kvelden på linja. men noen servere gikk bananas.
Så det er ganske vanskelig å fylle en 1gb linje


HMMMM:. stort bilde ja

nitrofish
24-03-2006, 17:37
seriøst det er snakk om 1Gbit på over 5000 personer.. ikke noe problem og bruke opp.. snakk om 0,2 mbit per person i snitt her viss ikke min matter er heeelt FORp**t :P
stemmer, det er 1Gbit internett!, delt på over 5000pers, husk: alle bruker ikke internett hele tiden.
OG, hvis du bruker noe nedlastingprogram, (nyannyan,bearshare,limewire el.l) så laster du ned fra nærmeste delte fil som da blir på det lokale nettverket, hvis det da er over 5000 personer på det lokale nettverket, så er det ganske sikkert at noen har det du leter etter, Dermed så går det over det lokale nettverket,(LAN) og du får høyere hastighet enn om du bruker internett. :)

Breiker
24-03-2006, 22:01
sjekk forresten average in og out

aviruse
25-03-2006, 10:11
ber deg se litt på dette bildet.
Der ser du at den høyeste peaken var under ddos angrepet. og ikke engang det angrepet tok kvelden på linja. men noen servere gikk bananas.
Så det er ganske vanskelig å fylle en 1gb linje


bare lurer, stoppa angrepet?
eller var det noen i sipet som slo til bake??

Breiker
26-03-2006, 12:40
angrepet stoppet tilslutt tror jeg. hmm.. tror ikke de fant ut hvem det var men.

aviruse
26-03-2006, 13:50
angrepet stoppet tilslutt tror jeg. hmm.. tror ikke de fant ut hvem det var men.
ble det noen anmeldelse av det eller?
var det vikelig ikke noen av de 5000 som klarte og finne ut hvem det var:eek: :eek:

2K3
26-03-2006, 17:04
Ble nok neppe anmeldt, for det er rimelig vanskelig å finne ut hvem som angriper på den måten. For man bruker flere pc'er omgangen. Og da er det ofte at pc eierne ikke vet at maskinen deres blir brukt!

elfkin
29-03-2006, 10:13
Breiker: Det bildet er fra TG03, ting har endret seg siden den gang. Dreamhack hadde 5 gbit internett-linje og de var oppi 4.9 gbps på den linken. Nå har riktignok Sverige litt bedre infrastruktur når det gjelder IT enn Norge, men det bør ikke være noe problem for 5000 folk å bruke opp 1000 mbit.

Breiker
29-03-2006, 10:48
skulle gjerne sett det først

elfkin
29-03-2006, 11:08
Ok, her (http://elfkin.thelan.no/dreamhack/) finner du mrtg-graf fra internett-linken på dreamhack.

De hadde også en 1000 mbit link mot sunet, men den hadde ikke så mye last under hele partyet.

knipzen
07-04-2006, 20:53
hvor lang tp må man ha? lengere en 5?

2K3
07-04-2006, 21:07
Ville tatt med en ti meter for sikkerhets skyld. Vist du skal kjøpe, så kan du jo vente og se hvor lang du trenger og kjøpe der oppe ;)

elfkin
19-04-2006, 03:00
...men det bør ikke være noe problem for 5000 folk å bruke opp 1000 mbit.
Og da fikk vi effektivt bekreftet at dette stemte. Hadde vært interessant å sett hvor mye man egentlig klarte å bruke om man hadde hatt ubegrenset med hastighet. ;)

2K3
19-04-2006, 07:53
Og da fikk vi effektivt bekreftet at dette stemte. Hadde vært interessant å sett hvor mye man egentlig klarte å bruke om man hadde hatt ubegrenset med hastighet. ;)
Hehe....Vet dere hva som er maks hastighet dere kan få? Om dere betaler enda mer!

saita
19-04-2006, 16:18
nei.. fortell, 2k3.. ;)

2K3
19-04-2006, 17:38
1337 mbit








jeg vet ikke....derfor spørte jeg om de viste hva som er maks hastighet ;)

saita
19-04-2006, 22:40
åja.. =P forstod det som at du visste det jeg.. =P

2K3
20-04-2006, 07:51
hehe....Skulle gjerne vist det ;) Men dessverre. En av mange ting jeg ikke vet :p

primax
20-04-2006, 10:50
Dessuten ble internettlinja på TG oppgradert til 1,5 Gbit under TG, på torsdag tror jeg det var.

saita
22-04-2006, 15:02
hehe....Skulle gjerne vist det ;) Men dessverre. En av mange ting jeg ikke vet :p
=O! er det mye DU ikke vet..? =P

2K3
23-04-2006, 12:41
overraskende nok. Skulle gjerne kunnet alt.

saita
24-04-2006, 18:07
ja hadde ikke det vært greit..? kunne tjent en del penger på det hvertfall =P

2K3
25-04-2006, 06:32
Hehe...kunne blitt veldig mye penger. Pluss skole hadde vært mye enklere.