Log in

View Full Version : Nettverks hastighet!



Dr-Death
20-01-2006, 10:12
Får vi 100mbit switcher eller gigabit?

Stiller spørsmålet ettersom det er så mange maskiner i dag som har gigabit.

Breiker
20-01-2006, 10:24
100mbit.. det skyldes at hvis alle 5500 deltakerne får gbit og bruker det så kan du tenke deg en ting. og det er FRYKTELIG ustabilt nettverk

krage
20-01-2006, 10:35
Jeg vil tippe 100 mbit, men noen offesiell info har ikke kommet :)

2K3
20-01-2006, 11:45
Vil nok være 100mb svistsjer. Ville nok ikke vært noe vits å ha 1gb svitsjer, med tanke på at man må ha CAT6 kabler for å få full ytelse. Stemmer ikke det?!

krage
20-01-2006, 11:50
Joda det stemmer :)
Og at nettverkskortet ditt må være gigabit :)

2K3
20-01-2006, 12:00
Det vet vel de fleste, men tror ikke det er så mange som vet det ang CAT5 og CAT6 kabler ;)

SuperSlask
20-01-2006, 12:06
CAT5e er sertifisert til å klare 1Gb/s, så det går nok ikke på kabelen. Problemet ligger i all den ekstra trafikken en langt høyere hastighet vil skape. For best mulig ytelse generelt på nettverket vil 10Mb/s være best. Tror nok enkelte løpende vurderer å sette hastigheten ned til 10Mb/s, men av andre årsaker (som grinete leechers :P ) velger de sikkert å ikke gjøre dette.