Log in

View Full Version : Lagring på datan



AKA_K:ulings
29-12-2005, 22:15
hvor mye lagring har du?


selv har jeg 1,8TB på den ene og 2,4TB på servern=)

2K3
30-12-2005, 00:44
Har tilsammen 650gb lagring på pc'en min jeg! Men tror jeg skal kjøpe minst 200gb mer før datapartyet!

AKA_K:ulings
30-12-2005, 01:17
Har tilsammen 650gb lagring på pc'en min jeg! Men tror jeg skal kjøpe minst 200gb mer før datapartyet!


næmmen det er jo helt supert hehe fylte opp servern min jeg etter TG05 med ca 200 dvdplater fulle med saker + en 400gb disk=)

Holmen
30-12-2005, 01:42
670 Gb....

|Night|
30-12-2005, 02:01
620GB,
kjøper meg nok 250GB før TG eller mere

allant
30-12-2005, 08:47
580gb ellerno på pcn.

server@xxtb, men den skal ikke bli med på tg.

Mutu
30-12-2005, 11:16
er greit å ha dvd-brenner når man drar dit og mange dvd-plater (4,7GB) ;)

TronDiz
30-12-2005, 11:39
520GB Fylte opp på tg05

Clvn
30-12-2005, 13:21
er vel 830gb ATM, men skal straks fullføre byggeprosjektet med filserveren, så innen 2 måneder, så setter jeg inn en TB i filserveren! Den skal opp på tg :)

Mosy
30-12-2005, 15:36
200+200+300+27. Blir vel en eller to nye disker til TG ja.
Edit: Også har jeg en laptop med 100 på.

AKA_K:ulings
30-12-2005, 15:48
er vel 830gb ATM, men skal straks fullføre byggeprosjektet med filserveren, så innen 2 måneder, så setter jeg inn en TB i filserveren! Den skal opp på tg :)


hehe ja det blir en del det=)

saXin
30-12-2005, 15:54
PC 1:
160gb + 250gb +250gb

PC 2:
200gb

Server:
10gb

Laptop: 80gb

Strike8
30-12-2005, 16:07
Tør nesten ikke skrive det en gang.. har ulse 480 Gig... og hakke spenn te ny før TG heller.. er helt jæ... For det begynner å hope seg opp her!

Spliteye
30-12-2005, 16:18
Hva er det som tar all plassen?!
Driver dere med ulovlige handlinger?!

|Night|
30-12-2005, 16:55
nei. vi har det bare for og briffe

Clvn
30-12-2005, 16:55
AKA_K:ulings: Tar du med både server og "den ene" opp på tg? :) Du har det jo romslig med diskplass der.

Spliteye: Finnes det ulovelige handlinger på nettet? Det har ingen fortalt meg! Hvordan bruke det da? ... :P

AKA_K:ulings
30-12-2005, 17:54
AKA_K:ulings: Tar du med både server og "den ene" opp på tg? :) Du har det jo romslig med diskplass der.

Spliteye: Finnes det ulovelige handlinger på nettet? Det har ingen fortalt meg! Hvordan bruke det da? ... :P

nei takke med servern min på TG den tar for mye plass. for det er 6 externe hdd på den og dem kan lett bli borte . og gamer datan rekker den når man setter alt over på servern før man drar på TG. skal sette den opp hos onkelen min i sverige så kan jeg ta alt jeg har derifra=)

Clvn
30-12-2005, 18:22
BBB elns da? 10/100mbit? Fet måte å gjøre det på, men prøv å ta med nok på diskene til å komme inn på bigshare hubbene, da ;)

AKA_K:ulings
30-12-2005, 18:46
BBB elns da? 10/100mbit? Fet måte å gjøre det på, men prøv å ta med nok på diskene til å komme inn på bigshare hubbene, da ;)

ikke bbb. en slags isp som finnes i skåne. dem som leverte 1gbit for 749kr som stod på itavisen før i år=)

evil_t
30-12-2005, 22:46
1089 ekte Gb. Ikke labeled Gb som mange oppgir.

Western ftw btw.

AKA_K:ulings
30-12-2005, 23:09
1089 ekte Gb. Ikke labeled Gb som mange oppgir.

Western ftw btw.
mine er også ekte gb

MRmP
31-12-2005, 06:39
280Gb. lite men penger er det mindre av, derfor den ikke er mer. tar gjerne imot HDD spons da. :)

FmP
31-12-2005, 21:49
Jeg har stuselige 320gb:( men har kjøpt DVD brenner nå:D

evil_t
31-12-2005, 22:04
AKA_K:ulings: Ekte Gb utrykkes i Gb og ikke Tb.

AKA_K:ulings
01-01-2006, 01:28
AKA_K:ulings: Ekte Gb utrykkes i Gb og ikke Tb.
jeg har exakt 1,8TB jeg mente altså TB ikke GB

2K3
02-01-2006, 00:19
ikke for å være stygg...men det er vel ytterst få som har et slikt rundt tall som 1089Gb eller 1,8Tb. For det er vel ikke 000 etter kommane? Eller er det bare jeg som er trøtt og sliten og ikke bør tenke så mye på matte?

Breiker
02-01-2006, 08:04
hehe.. det er forresten forskjell mellom

Forresten gutta! Byte skrives med STOR B!!!
liten b indikerer BIT!!!
forresten så er det riktig som 2k3 sier ( for en gangs skyld :P ).
man kan ALDRI få et rundt tall når det gjelder slike ting. Man kan runde av osv..
HUSK nå dette. Det er forskjell på MB og MiB
MB = 10^6 = 1.000.000 Byte
MiB = 2^20 = 1.048.576 Byte
Det samme gjelder GB og GiB, TB og TiB.

GB = 10^9, GiB = 2^30
TB= 10^2, TiB = 2^40

Windows bruker og oppgi lagringsplass i MB, GB og TB.
Mens den faktiske størrelsen er i MiB, GiB og TiB.
Høyreklikk på en harddisk. velg egenskaper og sjekk størrelsen der. Der står det et veldig langt tall. prøv å få det til å stemme med antall GB som den oppgir.

mdj
02-01-2006, 09:53
Hva står i`en i mellom for a?

krage
02-01-2006, 09:57
http://no.wikipedia.org/wiki/Kib

2K3
02-01-2006, 12:49
who's the man?
I'm the MAN

nitrofish
02-01-2006, 13:00
1 gigabyte: 1024 megabyte
1 terabyte: 1024 gigabyte
1 petabyte: 1024 terabyte
1 exabyte: 1024 petabyte
1 zettabyte: 1024 exabyte
1 yottabyte: 1024 zettabyte

PS: programmet j har bruker ikke store og små bokstaver s.fek. GigaByte(GB)
men det skjønner dere):)

Breiker
02-01-2006, 13:47
det stemmer det. binært er 1024MB = 1 GB.
Men vanlig regning og knowledge tilsier at M(ega) = 1.000.000 og K=1000
så derfor tar mange feil

nitrofish
02-01-2006, 14:31
det stemmer det. binært er 1024MB = 1 GB.
Men vanlig regning og knowledge tilsier at M(ega) = 1.000.000 og K=1000
så derfor tar mange feil
Riktigt,
Det er egentlig dumt å kalle det Mega og Kilo da..;)
Men tror ikke j får med meg mange nok til å forandre det..:p
Vi kan jo prøve Breiker? med?:D :rolleyes:

Breiker
02-01-2006, 15:03
neh.. er liten vits i å endre det

costello
02-01-2006, 15:42
Breiker:
Stemmer det du sier, men når man snakker om harddiskstørrelser så er det rimelig likegyldig ettersom at alle tolker det som byte uansett.

AKA_K:ulings
02-01-2006, 16:34
med litt regning har jeg i følge windows 1843,4 GB

[VK]Boogieman
03-01-2006, 11:21
Hoho... har bare 520 jeg...

Breiker
03-01-2006, 19:02
trenger ikke mer enn 720 jeg

Hula|Hula
04-01-2006, 17:30
ja kan jo si at jeg har 3931GB så blir vel 4000GB+ før TG

Epsilon
07-01-2006, 22:19
menneh, ikke for å gjøre ting enda vanskligere... på de fleste lagringsmedier i dag står det faktisk at de har "sløyfa" de siste 24 i 1024.. ergo. de regner med 1000 og ikke 1024..

2K3
08-01-2006, 01:50
Er vel samme hva som står på pakka da. Vi vet jo hva vi får uansett. Selv om de sier at de har sløyfa de siste 24. Så får ikke vi en 1000mb hdd ;)

Kagee
12-01-2006, 17:48
Har Dell (ja, kunne hatt no bedre). Den ble levert med 160 GB(155GB?). Så tok den harddisken kvelden. Siden garantien fortsatt gjalt, og etter litt (ikke noe jeg ikke hadde prøvd selv) support fra Dell, fikk jeg beskjed om å sende den inn, så skulle jeg få en byttedisk.

Da jeg fikk disken levert på døra, trodde jeg det først hadde skjedd en feil - men jeg er ikke den som klager.

Fra Dell fikk jeg 465,75 GB. =)

Fylte opp 200GB på Suntime Gathering, resten blir nok oppbrukt på TG06.

InValiD TarGeT
12-01-2006, 23:54
bejs.................

akkurat nå er det vel 1,96TB i NAS'et
men blir mer :) satse på 3TB til TG vertfall

2K3
13-01-2006, 07:23
bejs.................

akkurat nå er det vel 1,96TB i NAS'et
men blir mer :) satse på 3TB til TG vertfall

hehe....det er en del det ja! Hva er det du bruker alt det til?

Epsilon
13-01-2006, 09:45
i de gode gamle PIII dager var det CPU frekvens alle kidsa skrøt av....
nå har alle diskplass som dem streber etter å fylle med all slags crap.
greit nok at det ikke alltid er så genialt å brenne ut alt på DVD, men seriøst 3TB?
hvor mange sesonger med serier har du tenkt å dytte inn der a?

netrom2k
13-01-2006, 17:17
På hardware.no's forum fant jeg en med nærmere 15 TB !!!

Fordelt på 3 maskiner..

[wXp] KryPt0n
17-01-2006, 21:21
har 320gbextern+250gb+200gbextern+(snart 250+250) så ender opp med 1270gb

AKA_K:ulings
17-01-2006, 22:07
På hardware.no's forum fant jeg en med nærmere 15 TB !!!

Fordelt på 3 maskiner..


tror kansje jeg veit hvem du mener hehe.

har selv 1,8TB fordelt på 2 maskiner med bare 2 hdd i serveren men skal sveise litt i kabissen så jeg får plass til fler harddisker i servern som er billig i drift tar bare 120watt billig for TG det hehe

Breiker
18-01-2006, 08:43
bare å se på denne pcn her det:
http://www.itavisen.no/services/pimpMyPC/index.php?pimpedPCId=71#pimpTop

10TB, 41 harddisker

Eggy
19-01-2006, 01:23
Hehe, er føler at jeg har veldig lite jeg :S

ATM har jeg bare 360 Gb, men før TG skal jeg kjøpe en på 300 + at jeg får låne 2x300 Gb av to venner, alt i alt får jeg vell en 1,26Tb på Tg men bare 660Gb+ er mine :s

Klarer meg jeg.

thomasw
19-01-2006, 09:32
2x200 i maskinen
2x300 snart bestilt

1000GB * 0,93.. Vil vel bli omtrent 930GiB da.

Lurte på å skru opp xboxen og ta 120GB'en der også da, så jeg bikker over til 1 ekte TB :-P

InValiD TarGeT
24-01-2006, 13:05
haha ka enn bruke hd plass til ? ??
neei sitt jo og fylle dem med forskjellig freeware da :P

[db]
25-01-2006, 10:01
ca 800 GB :)

Skal kansje kjøpe meg mer på TG:)

Norsmurf
25-01-2006, 10:19
Har ikke stort med plass nå.. en 160gb jeg hadde liggende i eksternkabinett, samt 80gb i laptopen.. men, blir vel 2x300gb eksternt pluss sysdisk på TG, tenker jeg.. Litt morro må man jo ha..

[VK]Boogieman
26-01-2006, 11:08
En av 80 giggerne mine gikk fyken for noen dager siden... :( Så nå har jeg bare 440GB... :(

2K3
26-01-2006, 11:34
Den er kjip boggie. Hvordan klarte du det da?

Stranded
26-01-2006, 22:13
1,1 TG

c: 160+160 GB i Raid 0 til systemdisk
d: 200+200+200 GB i Raid 5 til fillagring
x: 100+100 GB i Raid 1 til backup

* Hold _alltid_ av en viss mengde lagring til backup av de viktigste filene. Diskkrasj kommer til å ta deg før eller senere.

netrom2k
26-01-2006, 22:18
Derfor har jeg en CD-brenner og en DVD-brenner. brenner ut det viktigste med gjevne mellomrom. Så vet jeg at det ligger på CDer...

Mr_Looney
28-01-2006, 13:32
1,1 TG

c: 160+160 GB i Raid 0 til systemdisk
d: 200+200+200 GB i Raid 5 til fillagring
x: 100+100 GB i Raid 1 til backup

* Hold _alltid_ av en viss mengde lagring til backup av de viktigste filene. Diskkrasj kommer til å ta deg før eller senere.

vel du har jo kun 820 GB å lagre data på da ^^; Men liker tankegangen din når det gjelder raid oppsettet. Men et tips bytt de to 100gb diskene med 2x160gb disker til så kjører du raid10 på systemdisken med disse 2 og deler det opp i 2 partisjoner. Raskere hastigheter samt bedre redunanse & men 200gb mindre plass.

Deus.1.01
29-01-2006, 23:11
Jeg har en 599G stor partisjon fordelt på 3 hardisker

Deus.1.01
29-01-2006, 23:11
har nettop lagt til en ekstre 300 GB på partisjonen.

Jeg lurer på om størrelsen vil komme tilbake å hjemsøke meg.

Clvn
30-01-2006, 00:35
har nettop lagt til en ekstre 300 GB på partisjonen.

Jeg lurer på om størrelsen vil komme tilbake å hjemsøke meg.
Håper virkelig for din skyld at du kjører en eller annen form for raid med sikkerhet.. Ellers blir du så stumpfucked når en disk ryker ;)

Stranded
30-01-2006, 01:14
Men et tips bytt de to 100gb diskene med 2x160gb disker til så kjører du raid10 på systemdisken med disse 2 og deler det opp i 2 partisjoner. Raskere hastigheter samt bedre redunanse & men 200gb mindre plass.

Raid 0+1, altså striping pluss speiling går ikke med 2 disker, det trengs minimum 4. Grunnen til at jeg bruker 160+160 GB til systemdisk er at de er av nyere dato og SMART kompatible.

[VK]Boogieman
30-01-2006, 08:51
Den er kjip boggie. Hvordan klarte du det da?
Det var ikke jeg som klarte det... :D Disken bare ga opp plutselig... :D

krage
30-01-2006, 09:08
Det minner mye om feil på disken, husk på at du etter norsk lovgivning har 5 års reklamasjonsrett, og den retten står over eventuell garanti butikken gir deg :)

2K3
30-01-2006, 10:00
Da syns jeg boggie skal gå og klage! Kjipt å miste alt det ulovelige på disken ;)

Deus.1.01
30-01-2006, 11:37
Håper virkelig for din skyld at du kjører en eller annen form for raid med sikkerhet.. Ellers blir du så stumpfucked når en disk ryker ;)

Jeg bruker LVM, og er litt bekymret hva jeg skal gjøre hvis en av diskene ryker ja.

Jeg trenger litt tips til hvordan jeg skal administrer og "maintain" diskene mine.

Noen tips?





Bruker Gnu/linux

Ubuntu

zer0
30-01-2006, 12:53
Tør nesten ikke skrive det en gang.. har ulse 480 Gig... og hakke spenn te ny før TG heller.. er helt jæ... For det begynner å hope seg opp her!

Er du flau? :P Jeg er faktisk en 80 + 10 da xD
MÅ nok kjøpe meg en ny på 200 ellerno før tg =/ (Eller på TG)

evil_t
30-01-2006, 13:38
1 ødelagt totalt boogie? Eller flere? Har fått ødelagt 3 disker, 40GB IBM, 60GB IBM og 120GB WD. Bare sluttet å fungere som din.

[VK]Boogieman
31-01-2006, 09:56
1 ødelagt totalt boogie? Eller flere? Har fått ødelagt 3 disker, 40GB IBM, 60GB IBM og 120GB WD. Bare sluttet å fungere som din.
Kun en av de som har tatt kvelden ja... heldigvis var den den med minst vikti informasjon på... :P (den med filmene... ;) )
Men jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har gjort en stor innsats for å fikse det... :D

evil_t
31-01-2006, 13:32
Mine tre har vært systemdisker...

mulla
31-01-2006, 13:56
Sitter på 1, 020 TB jeg... Kjøpte nettopp 2 250gb disker som jeg håper ikke vil være fulle før TG:)

Mr_Looney
31-01-2006, 14:39
Raid 0+1, altså striping pluss speiling går ikke med 2 disker, det trengs minimum 4. Grunnen til at jeg bruker 160+160 GB til systemdisk er at de er av nyere dato og SMART kompatible.

Ja beklager, mente at du skulle ha minimum 4 disker og ikke kjøre raid 0+1 men omvendt. Du får økt antall IO på dette, men raidkontrollere som støtter raid10 er ikke billig.

llerke
31-01-2006, 21:46
Har 80 GB jeg, og er stolt av det :D
Blir myye php/html før jeg klarer å fylle opp de ;)

Breiker
31-01-2006, 22:28
hehe.. spørs hva du skal bruke maskina til det

2K3
01-02-2006, 06:27
Har 80 GB jeg, og er stolt av det :D
Blir myye php/html før jeg klarer å fylle opp de ;)

hehe....er nok et par sider med koding det ja ;)

[VK]Boogieman
02-02-2006, 09:32
Mine tre har vært systemdisker...
oohh... kjipern ass... så uflaks har ikke jeg hatt enda... :)

evil_t
03-02-2006, 19:01
Kjipern... du tuller..?!
Fikk ikke bytta noen av dom heller. Dom mente jeg hadde ødelagt hddene.

40 GB'en var skikkelig morsom. Starta opp maskina så begynte den bare å skurre. Kakka litt i den så boota win. Om jeg ville starte prog så begynte den å lete etter exe'en helt til jeg kakka i den igjen. Sånn var den i 2 dager før den konka helt.

[VK]Boogieman
06-02-2006, 13:54
Haha... :P Nå tror jeg CPU vifta tar kvelden snart... ^^ får en CPU fan error hver gang jeg starter maskinen... :P

krage
06-02-2006, 14:51
høres kjipt ut, bedre å bytte vifta før den kneler å tar med seg cpu i samme slengen :p