PDA

View Full Version : System resursser



BedLamP
19-01-2003, 20:30
Atlså jeg har en pc med 128mb sd ram, likevell så kan jeg bare ha f.eks kazaa, mirc, msn og max 3 nettsider oppe. hvorofr? på den gamle pcn min hadde jeg 32 men den funka likevell bedre

HellBoy
19-01-2003, 20:39
128MB RAM er skremmende lite idag, da... og vill gjetning, men du har byttet operativsystem siden du hadde 32MB RAM?

BedLamP
19-01-2003, 20:41
på den gamle hadde jeg windows 95 nu har jeg ME, hvor mye koster dte for en ram oppgradering¨ hvis det finnes

Mosy
19-01-2003, 20:45
Skal du oppgradere RAM trenger du bare å kjøpe noen ekstra brikker som du setter på hovedkortet. PCen ordner resten.
Kjempelett;)

BedLamP
19-01-2003, 20:46
og det kostetr hvor mye?

Mosy
19-01-2003, 20:48
Det kan du skjekke på f.eks. http://www.komplett.no

crom
19-01-2003, 21:15
pc'n til dama kjører win me m/192 mega ram... den sliter bare hun starter den pokkers winmx'en sin... jeg skylder på m$, ikke ram'en :)

Indrazor
20-01-2003, 07:42
ME???? :rolleyes: At det går an. Finnes jo ikke et mer fucka OS når man snakker nettverk. Det er så utrolig mye sært med det spess hvis man har et isdn kort å et netverkskort i maskina sammtidig. Det blir livat det. OSet er enda et bevis på at microsoft slipper programvare som ikke var ferdig med betatestinga enda. Å det er fremdeles problemer med det.
Eneste positive var at når man ikke hadde nettverl så overgikk det både 98SE og 2000 i ytelse.


Men on topic igjen. Det er ikke no problem å oppgradere minne på en maskin. Koster deg en 3-400 kr å gjøre det selv. Å da setter man som regel i en 256MB brikke. Burde ikke ta mer en noen få minutter å gjøre det heller. Men husk å sjekk at hovedkortet støtter den minnetypen du kjøper deg.
Det finnes ikke no mer irriterende å kjøpe minne som ikke passer til maskina di.

HellBoy
20-01-2003, 08:08
BedLamP, åssen specs er det på maskinen din? Ta å post de her, så kan folk ta å komme med forslag til oppgraderinger.

DeathStar
20-01-2003, 09:32
Originally posted by BedLamP
på den gamle hadde jeg windows 95 nu har jeg ME, hvor mye koster dte for en ram oppgradering¨ hvis det finnes

bytt OS, eventuelt tilbake til 95 igjen. alt er bedre enn ME.

RAM'en er vel ganske dyr for tida. men den går veldig opp og ned.

Volkov
20-01-2003, 09:35
synes det sies at RAM er dyrt hele tida jeg....

Breiker
21-01-2003, 00:01
ME!!!... hvis du har fått den fine versjonen med ramleak så er det ikke rart at det går tregt hos deg. bytt heller til 98se eller no.

DeathStar
21-01-2003, 07:22
2k fungerer smertefritt hos meg:) må si jeg er meget fornøyd.

Breiker
21-01-2003, 09:31
heller 2k enn XP

Fanden
21-01-2003, 11:09
Tenk dere en stakkars p3 800 med bare 64MB ram som kjører winME...
Han jeg leier hybelen min av har den, og fy søren den bruker tid på å starte opp, har vært opp og hjulpet han med div problem en gang iblandt og det er en tålmodighetsprøve...
(det hjelper også svært lite at 20programmer prøver å starte opp samtidig under oppstarten...)

-Fanden

HaanZ
21-01-2003, 11:29
Bedlamp burde hatt DDR òg da, og da må han nok ha nytt hovedkort og kanskje ny prosessor... men du verda for ei endring det kjem til å bli :D. Og det einaste dyre er rammen :)

Breiker
21-01-2003, 12:10
Originally posted by HaanZ
Bedlamp burde hatt DDR òg da, og da må han nok ha nytt hovedkort og kanskje ny prosessor... men du verda for ei endring det kjem til å bli :D. Og det einaste dyre er rammen :)

Jeg har en p3 500 ( har bestilt ny pc btw ) med 384mb ram og win98se. Og den er ikke treg på oppstarten. kan også kjøre masse programmer.
Saken med winME var en ramleak som var programmert inn. Det kom en patch til dette en eller annen gang.

HaanZ
21-01-2003, 12:18
Men uansett burde han ha DDR!

Breiker
21-01-2003, 12:25
jepp.. slik som jeg har kjøpt nå.

HaanZ
21-01-2003, 12:32
Eg kjøpte éi DDR brikke fordi det var så dyrt da eg kjøpte. Tenkte eg skulle vente til prisen vart lavare, men han steig berrem and I was like :eek: and then I was like :mad: and now I'm like :( fordi eg ikkje kjøpte to allereie da...

Fanden
21-01-2003, 13:06
mmmm... DDR-Ram var jo ganske billig en stund, nesten ned mot 1krone pr MB... Men selvfølgelig svingte prisene oppover, og der har de holdt seg.
Jaja, sdram er jo svinbillig nå, kan jo kjøpe seg et billig hk som tar både sd og ddr, så sparer man litt penger.

-Fanden

HaanZ
21-01-2003, 13:16
Det held berre ikkje mål. Kameraten min har gjort det, men eg er ikkje noko serleg for å gjere det. Men for all del, eiga skjønn på det der.

Fanden
21-01-2003, 13:31
Tja, ca like billig for 1GB sdram som for 512MB ddr.
Hadde valgt sdram hvis jeg skulle bygd meg en "billi-server", men ikke til hoved/bruksmaskinen min, på serveren min er det ikke så viktig hvilken type, såfremt det er mye.

-Fanden

Breiker
21-01-2003, 16:33
Originally posted by HaanZ
Eg kjøpte éi DDR brikke fordi det var så dyrt da eg kjøpte. Tenkte eg skulle vente til prisen vart lavare, men han steig berrem and I was like :eek: and then I was like :mad: and now I'm like :( fordi eg ikkje kjøpte to allereie da...

Vel jeg er i forcen og jeg har ca 1512 kr på 2 uker utbetalt.. men nå har jeg skrapa sammen no penger så nå er pcn på vei.
Dyrt for ddr ja.. ca 569 for 256mb på psdata.. starter med det og så får vi se om jeg kjøper no før tg